logo
Hero image

Nationaal Engagement Evenement over de EU bodem missie-Nederland

14

mei

Financieringsmogelijkheden voor en informatie over het opzetten van een Living Lab

Op 14 mei organiseert RVO, in samenwerking met het Europese project NATI00NS, een nationaal engagement evenement over de EU bodem missie. De Europese Commissie lanceerde in 2021 de missie 'A Soil Deal for Europe' met als doel 100 Living Labs & Lighthouses door heel Europa op te richten om de transitie naar gezonde bodems in 2030 in te zetten. Binnenkort zullen de eerste Living Labs officieel van start gaan.

De focus van de bijeenkomst ligt op de nieuwe oproep voor de oprichting van Living Labs. Zo krijgt u onder andere van een succesvolle aanvrager te horen wat er komt kijken bij het aanvraag proces. Daarnaast kunt u zelf tijdens de pitch sessie uw interesse tonen in het vinden van partners of uzelf kenbaar maken als potentiële partner.

Het doel van de bijeenkomst is om alle belanghebbenden betrokken bij bodem- en landbeheer met elkaar in contact te brengen om samen te gaan werken aan gezonde bodems in Living Labs. Het gaat om alle bodems, dus bodemgebruik in de landbouw, in de stad, in de natuur en in industriegebieden.  De EU-middelen die beschikbaar komen voor de uitvoering van de bodemmissie zijn een mooie kans voor Nederlandse organisaties die zich inzetten voor bodemgezondheid. Dit Engagement Event is gericht op mensen uit het onderzoek, land- en bosbouw, voedingsbedrijven, stedenbouw en ruimtelijke ordening, wetenschapscommunicatie, bedrijven, beroeps- en consumentenverenigingen, onderwijs, maatschappelijke organisaties, NGO’s en (lokale) overheden.

Het Engagement Event in Nederland zal plaatsvinden op dinsdagochtend 14 mei bij Soil Valley in Giesbeek. Na de lunch is er een mogelijkheid om deel te nemen aan een van de twee excursies:

  • Soil Valley: Rondleiding door de  proefvelden en groentetuin van Soil Valley, waar naast alle groente ook sensoriek staat m.b.t. bodem en water. Op de proefvelden zijn experimenten te zien van verschillende aard.

  • Royal Eijkelkamp: Een echt familiebedrijf in de maakindustrie. Zij hechten waarde aan persoonlijke aandacht en bieden een uniek assortiment aan oplossingen voor bodem- en waterprojecten over de hele wereld.

 

Registratie

Via deze link kunt u zich registreren voor het Nationale Engagement Evenement over de EU bodem missie.

Plaatsen zijn beperkt voor fysieke deelname. Deelnemers worden geselecteerd op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt.