logo
Hero image

NL AI Congres 2024

24

april

Na een succesvolle editie in 2023, keert het Nederlandse AI Congres terug op 24 april. Het congres belicht de ongekende kansen én uitdagingen van AI, om Nederland maatschappelijk en economisch vooruit te helpen. Hiermee streeft de Nederlandse AI Coalitie naar een toekomst waarin technologie en menselijke waarden samengaan. Dit door doelgerichte samenwerking tussen de vele stakeholders in onderzoek, ontwikkeling en toepassing van AI, die allen samenkomen op dit congres. Daarom is het centrale congresthema dit jaar: De Nieuwe Horizon met AI: Collectief, Mensgericht en Kansrijk.

Programma

Naast de plenaire presentaties in de hoofdzaal, kun je gedurende 3 rondes kiezen uit ongeveer 40 unieke break-out sessies en workshops. Ontdek de laatste ontwikkelingen rondom de AI Act, duurzaamheid, zorg, ethiek, onderwijs en nog veel meer. Kies tijdens het aanmeldproces de onderdelen die je wil bijwonen. Ook mogen we dit jaar de AI-Science Truck verwelkomen, te vinden op de parkeerplaats bij de ingang. Een initiatief van het ELSA AI Lab Noord-Nederland, waar wetenschap, kennis en inspiratie samenkomen. Uiteraard is er tijdens het congres ruime gelegenheid om te netwerken, zowel vóór als tijdens de netwerkborrel.

image.png

O.a. Workshop Smart Breeding

Oost NL, partner van AI-hub Oost-Nederland, is medeorganisator van een interactieve sessie tijdens het NL AI Congres waarbij je leert hoe kunstmatige intelligentie een bijdrage kan leveren aan de gewassen van de toekomst.

De plantenveredelingssector in Nederland (export > €4 mld) is innovatief en richt haar pijlen ook op ‘digitaal’. Voor AI-experts biedt deze workshop de gelegenheid om meer te weten te komen over hoe AI een rol speelt of gaat spelen bij het ontwikkelen van nieuwe plantenrassen. Recent is in deze sector ook het nationaal groeifonds project CropXR gestart. Veel kansrijke ontwikkelingen dus, om je over bij te praten en te laten inspireren, mede met voorbeelden van oplossingen uit het mkb bedrijfsleven.

Deze sessie wordt ingevuld door de werkgroep Landbouw en Voeding, de AI-hub Oost-Nederland in samenwerking met Plantum, de branchevereniging voor de veredeling, vermeerdering en opkweek van zaden en jonge planten.

Voor meer workshops, informatie en aanmelding klik hier!

 

(De reguliere ticketprijs bedraagt 199 euro (incl. dagcatering)