logo

Deftpower behoort tot de winnende startups van het EIC Accelerator programma

Het Arnhemse bedrijf Deftpower is een van de vier Nederlandse startups die gezamenlijk maar liefst € 33 miljoen aan financiering hebben weten te verkrijgen tijdens de derde ronde van 2023 van het European Innovation Council (EIC) Accelerator programma. Met deze prestatie staat Nederland op een gedeelde 4e plaats in de lijst van deelnemende lidstaten.

Deftpower, gevestigd op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem, heeft als missie om een innovatief laadplatform voor elektrische auto's te ontwikkelen. Dit platform stelt hen in staat om pieken en dalen in de elektriciteitsvraag op te vangen door slim gebruik te maken van de batterijen in elektrische voertuigen.

Het EIC Accelerator programma maakt deel uit van Horizon Europe, het overkoepelende programma van de Europese Commissie (EC) dat tot doel heeft het concurrentievermogen van Europa te versterken door wetenschap en innovatie te bevorderen.

De winnende startups
De vier Nederlandse innovatieve start-ups hebben gezamenlijk een subsidiebedrag van € 10 miljoen ontvangen, en er is € 23 miljoen aan investeringen toegezegd.

Naast Deftpower zijn de volgende Nederlandse start-ups tot winnaars uitgeroepen:

Axelera AI: Dit bedrijf ontwikkelt een geavanceerd hard- en software platform, met inbegrip van generatieve kunstmatige intelligentie.

Chaincraft: Chaincraft heeft als doel om duurzame vetzuren te produceren met behulp van organisch afval, waardoor de industrie niet langer afhankelijk is van aard- of palmolie als bron.

Skytree: Skytree maakt gebruik van ruimtevaarttechnologie om op efficiënte en betaalbare wijze CO2 uit de buitenlucht te oogsten, met toepassingen in de glastuinbouw.

Over het EIC Acceleratorprogramma
Het European Innovation Council (EIC) biedt ondersteuning aan innovatieve bedrijven, variërend van fundamenteel onderzoek tot start-ups en scale-ups, met een speciale focus op deep-tech innovaties. Het EIC Accelerator programma is opgezet met als doel individuele bedrijven te helpen bij het ontwikkelen, opschalen en op de markt brengen van baanbrekende innovaties met een hoog risico en grote maatschappelijke impact.

33 miljoen voor 4 Nederlandse start-ups uit het EIC Accelerator programma (rvo.nl)