logo
Hero image

Enterprise Europe Network vierde afgelopen jaar z’n 15-jarig bestaan met een terugblik op wat er is bereikt

29

februari

Sinds 2008 helpen adviseurs aangesloten bij het Enterprise Europe Network (EEN) ondernemingen innoveren en groeien op internationale niveau. Met meer dan 450 netwerkpartnerorganisaties is EEN in 15 jaar uitgegroeid tot ’s werelds grootste bedrijfsondersteunende netwerk. Door het bieden van een combinatie van leerkansen, op maat gemaakt advies en ondersteuning om de beste partnerschappen te vinden krijgen mkb-ers de ondersteuning die ze wensen.

een-2023.JPG
Het netwerk biedt ondersteuning in een breed scala van sectoren: van landbouw tot kunstmatige intelligentie, textiel tot ruimtevaart, maritiem tot creatieve industrieën. De unieke combinatie van lokale kennis en wereldwijd bereik van het Netwerk heeft ertoe geleid dat duizenden bedrijven toegang hebben gekregen tot internationale markten en hun bedrijven verder en sneller hebben laten groeien.  
In 2022 sloot Oost NL zich aan bij het netwerk om ondernemers in de regio te ondersteunen in hun internationale ambities. Samen met 6 regionale ontwikkelingsmaatschappijen, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO), de Hanzehogeschool, Business Development Friesland, New Energy Coalition, de Stichting Water Alliantie maakt  Oost NL deel uit van EEN NL. De ontwikkelingen van de afgelopen 15 jaar biedt een mooie gelegenheid om terug te kijken op wat we samen hebben bereikt:

•    4,2 miljoen+ mkb-ondernemingen ondersteund om te groeien en te innoveren
•    500+ netwerkpartners staan klaar om uw bedrijf te ondersteunen
•    92% van de klanten is tevreden met de EEN dienstverlening
•    Expertise op alle gebieden van bedrijfsondersteuning, van digitalisering en innovatie tot internationalisering en duurzaamheid.


De EEN-adviseurs bouwen voort op wat er de afgelopen 15 jaar is bereikt. Ze kijken ernaar uit om ondernemers te blijven helpen met internationale zakenpartners vinden, innoveren, en adviseren over EU wet- en regelgeving, duurzaamheid en digitalisering. Christa Pieffers (Christa.pieffers@oostnl.nl), EEN-adviseur en werkzaam binnen Oost NL staat altijd open voor een kennismaking.