logo
Hero image

Financiële steun voor baanbrekende AI en Industrie 5.0 projecten: Boost voor innovatieve mkb-ers in de Maakindustrie

06

december

Ken jij innovatieve mkb-ers actief in de maakindustrie die klaar zijn om hun processen te transformeren? Goed nieuws! Er is een kans om hun ideeën te realiseren met financiële steun voor baanbrekende projecten op het gebied van AI at the Edge en Industrie 5.0.

Laser - rechten Oost NV Small.jpg

Waar gaat het om?

Deze projecten zijn gericht op het verbeteren van bestaande oplossingen, producten en processen in de maakindustrie door middel van innovatieve technologieën.

Wat kunnen ze verwachten?

  • Toepassing AI-at-the-Edge & Edge-to-cloud

De toepassingen omvatten het gebruik van AI voor voorspellend onderhoud, automatisering, productieplanning, afvalvermindering, energie-efficiëntie, hulpbronoptimalisatie, kwaliteitscontrole, circulariteit en resource-optimalisatie.  

  • Industrie 5.0 & Human-Centred, Sustainable Production

Inzet van Industrie 5.0 en human-centred digitalisering voor flexibele productieprocessen die een veerkrachtige industrie bevorderen.

  • TERESA (Technology Regulatory Sandboxes)-experimenten: Het ontwikkelen van TERESA-experimenten, waarbij bestaande Didactic Factories worden benut om mens-AI-interacties, regelgevings- en ethische kwesties te verkennen. Deze experimenten streven naar technische, regelgevende en ethische validatie.

Financiering en Evaluatie

Projecten € 100.000 kunnen een financiële ondersteuning krijgen, waarbij 60% gesubsidieerd kan worden. Dit bedrag wordt in twee termijnen uitbetaald: 50% vooraf en 50% na afronding.  

De projectvoorstellen worden beoordeeld op criteria als Excellentie, Impact en Implementatie.

Indiening en belangrijke data

Deadline voor indiening: 1 maart 2024

Bekendmaking evaluatieresultaten: 15 april 2024

Uitvoering van projecten: 20 mei 2024 – 19 januari 2025

 

Hoe kunnen ondernemers meedoen?

Ken je een ondernemer die wil deelnemen? Het aanvraagformulier en aanvullende info zijn te vinden op de website van www.airedgio5-0.eu. Voor vragen neem gerust contact op met: ingrid.meijer@oostnl.nl.