logo
Hero image

Pathways2Resilience: Eerste call voor regio's en gemeenten

06

maart

Pathways2Resilience (P2R), een ERRIN-project, heeft zijn eerste call voor regio's en gemeenschappen gepubliceerd voor sub-subsidieaanvragen voor het gezamenlijk ontwerpen van visies op een klimaatbestendige toekomst en transformatieve aanpassingstrajecten die een langetermijnimpact garanderen. De deadline voor de eerste oproep is verlengd tot 6 mei 2024 12:00 CEST. Volgens de bijgewerkte richtlijnen van CINEA kunnen regio's in het Verenigd Koninkrijk nu een aanvraag indienen.

pathways2resilience.JPG

Deze eerste oproep is bedoeld om 40 regio's/gemeenschappen financiële steun te bieden via sub-subsidieovereenkomsten, tot een maximum van 210.000 euro, samen met ondersteunende diensten en capaciteitsopbouwende activiteiten die maximaal 18 maanden duren.

P2R heeft een raamwerk ontwikkeld om regio's te ondersteunen bij hun werk om zich aan te passen aan en veerkracht op te bouwen tegen klimaatverandering, de regionale veerkrachtreis (RRJ). De RRJ bestaat uit meerdere stappen, die elk verschillende verwachte activiteiten en resultaten bevatten, en ook wijzen op verschillende methodologieën en instrumenten die kunnen worden gebruikt.

In het selectieproces wordt prioriteit gegeven aan regio's/gemeenschappen met een verhoogde kwetsbaarheid en een laag aanpassingsvermogen aan de gevolgen van klimaatverandering. Het doel van deze oproep is om een gevarieerde en inclusieve portefeuille van regio's samen te stellen, zodat het P2R-kader uitgebreid kan worden gevalideerd.

Een extra informatiesessie over de open uitnodiging wordt georganiseerd op 19 maart tussen 13:00-14:00 CET. De link naar de informatiesessie is te vinden op de Pathways2Resilience website. Hier vind je de tekst van de oproep, de voorwaarden om in aanmerking te komen en meer informatie

De deadline van de Pathways2Resilience oproep 1 is verlengd tot maandag 6 mei 2024 12:00 CET. Als je je aanvraag al hebt ingediend, hoef je geen verdere actie te ondernemen.