logo
Hero image

Vanguard Regio's ondertekenen Letter of Intent voor VInnovate – versterken van innovatie en ondernemerschap in de regio Oost-Nederland

05

december

Op 5 december 2024 hebben de regio's binnen het Vanguard Initiative, waaronder Oost-Nederland, officieel de Letter of Intent voor VInnovate ondertekend, een belangrijke stap in het creëren van een innovatief financieringsinstrument. Voor Oost-Nederland markeert deze ondertekening een nieuwe stap in het bevorderen van innovatie en economische groei binnen de regio. Erwin Hoogland, Gedeputeerde Overijssel ondertekende de Letter of Intent namens de regio Oost-Nederland. 

WhatsApp Image 2023-12-05 at 17.20.29 (3).jpeg
VInnovate, voortkomend uit een decennium van nauwe samenwerking binnen het Vanguard Initiative, vertegenwoordigt een mijlpaal voor Oost-Nederland. Deze regio is een actieve deelnemer geweest in de ontwikkeling en zal daarom direct profiteren van dit nieuwe financieringsmechanisme.


Erwin Hoogland: "Voor Oost-Nederland is het ondertekenen van de Letter of Intent voor VInnovate van belang. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor regionaal mkb om in samenwerking met bedrijven uit andere Europese regio’s te bloeien op het gebied van innovatie en ondernemerschap."


De regio Oost-Nederland gelooft sterk in de kracht van regionale samenwerking in Europa om de economische groei te stimuleren. Hiervoor werken meer dan 30 partners samen in de Oost-Nederlandse Innovatie Agenda Think East Netherlands. Het ondertekenen van VInnovate biedt deze partners de kans om innovatieve ideeën van het regionale MKB te ondersteunen en te verbinden met andere Vanguard regio's, waardoor de impact van deze ideeën wordt vergroot en versneld. Het doel van het Vanguard Initiative is niet alleen om open strategische autonomie te bereiken, maar ook om Europese industriële waardeketens te versterken, waardoor deze wereldwijd concurrerend worden.


VInnovate is gebaseerd op drie belangrijke pijlers: regionaal eigenaarschap, maatwerk en leverage. Dit financieringsinstrument zal Oost-Nederland in staat stellen om zelf de richting te bepalen, de scope van projecten te definiëren en het regionale MKB te ondersteunen bij hun innovaties.


De ondertekening van de Letter of Intent voor VInnovate is niet alleen een bewijs van de vastberadenheid van de Vanguard regio's, maar benadrukt ook de toewijding van Oost-Nederland aan een duurzame en innovatieve toekomst voor de regio en Europa. De regio's die de Letter of Intent hebben ondertekend, naast Oost-Nederland, zijn onder andere: Galicië, Wales, Zuid-Nederland , Baden-Württemberg, Baskenland, Wallonië, Emilia Romagna, Oost en Noord Finland en Norte.WhatsApp Image 2023-12-05 at 17.20.29 (4).jpegWhatsApp Image 2023-12-05 at 17.20.29 (2).jpeg