logo

AI REDGIO 5.0

Het AI REDGIO 5.0 project richt zich op het vernieuwen en uitbreiden van de alliantie tussen Europese voorhoede regio's en digitale innovatiehubs, rekening houdend met de resultaten van H2020 I4MS AI REGIO en het implementeren van een concurrerende AI-at-the-Edge digitale transformatie van Industrie 5.0 kleine en middelgrote ondernemingen.

AI REDIGIO5_0.webp

Voor de digitale transformatie van Europese Manufacturing SMEs is het ICT Innovation for Manufacturing SMEs (I4MS) programma onder Horizon 2020 een groot succes.

Programmafase IV concentreerde zich op digitale innovatiehubs (DIH's) en geavanceerde technologie zoals AI en digital twins. Met name de AI REGIO-innovatieactie creëerde een symbiotisch partnerschap tussen regio's, DIH's, leveranciers van AI-oplossingen en MKB-bedrijven in de verwerkende industrie. Dit partnerschap komt tot uiting in een nieuwe methodologie voor de analyse van het dienstenportfolio en het klanttraject van de DIH's, een AI4EU-gerichte toolkit met data- en AI-hulpbronnen, een netwerk van didactische fabrieken en hun TEchnology and REgulatory SAndboxes (TERESA), een ecosysteem van door kmo's gestuurde experimenten en hun trajecten voor digitale transformatie.

Om deze belangrijke resultaten te coördineren met de evolutie van de productie naar Industrie 5.0, de evolutie van cloud AI-technologieën naar AI-at-the-Edge, de evolutie van Horizon2020 naar Horizon Europe en de evolutie van programma's voor Digitaal Europa zoals EDIH, Data Spaces en AI TEF's (Testing and Experimentation Facilities) voor de productie, houdt AI REDGIO 5.0 het momentum van de toepassing van AI-technologie in kleine en middelgrote productiebedrijven vast. Het H2020 I4MS - AI REGIO partnerschap tussen voorhoede EU-regio's en DIH's zal worden bijgewerkt en uitgebreid als onderdeel van AI REDGIO 5.0 om concurrerende AI-at-the-Edge digitale transformatie van Industry 5.0 Manufacturing SMEs mogelijk te maken.

Rol Oost NL
Binnen het project AI Redgio maken we deel uit van de volgende werkpakketten:
WP2: Behoeften, eisen, evaluatie voor AI-gedreven Industrie 5.0
WP3: EDIHs Netwerk voor AI-at-the-Edge Industrie 5.0
WP6: AI REDGIO 5.0 Toepassing Experimenten
WP7: Sociaal-economische impact van AI-at-the-Edge Industrie 5.0
WP8: Communicatie, verspreiding en contacten binnen AI REDGIO 5.0.

Gefinancierd door de Europese Unie. Opvattingen en meningen zijn echter uitsluitend die van de auteur(s) en komen niet noodzakelijkerwijs overeen met die van de Europese Unie of Health and Digital Executive Agency (HaDEA). Noch de Europese Unie, noch HaDEA kan hiervoor verantwoordelijk worden gehouden.

  • Project referentie: 101092069
  • Start/eind: January 2023 – December 2025
  • Total costs: 7 462 614.00
  • Call: HORIZON-CL4-2022-TWIN-TRANSITION-01
  • Topic: HORIZON-CL4-2022-TWIN-TRANSITION-01-06

Meer info
Voor meer informatie over het project AI REDGIO 5.0 | EU project (airedgio5-0.eu)

Contact
Karolien de Bruine, EU Liason, Karolien.debruine@oostnl.nl
Ingrid Meijer, Projectmanager Tech, Ingrid.meijer@oostnl.nl
Sebastian Thiede, Prof. Dr. Ing. chair of Manufacturing Systems in the department Design Production and Management (DPM) at University of Twente (associated partner)
Ai redio funded eu.jpg