logo

Enterprise Europe Network

Internationaal ondernemen is een kwestie van kansen grijpen! 

Vinden en gevonden worden bij internationaal ondernemen en innoveren.

Internationaal ondernemen is een kwestie van kansen grijpen!
Het Enterprise Europe Network (EEN) is het grootste support netwerk voor organisaties met internationale ambities. Wij helpen ondernemers, onderzoeksinstituten, universiteiten, technologiecentra en instellingen voor bedrijfs- en innovatieontwikkeling met het vinden van partners wereldwijd. Ons netwerk bestaat uit meer dan 450 organisaties in meer dan 50 landen.

Enterprise Europe Network

Vind jouw partner in business!
Met EEN kun je wereldwijd zoeken
Wil jij innoveren en grenzen verleggen? Ben jij op zoek naar internationale samenwerkingskansen? Ontdek de Partner Profielen in de Enterprise Europe Network-database. Hier vind je een schat aan mogelijkheden om jouw zakelijk netwerk te verbreden. Filter op land, soort vraag, technologie en markt om snel de juiste partners te vinden. Ga naar onze Partner Profielen-pagina en begin je reis naar succesvolle internationale samenwerkingen.

Ga naar het EEN matchmaking platform

Mkb-ondernemers in Gelderland en Overijssel kunnen voor matchmaking contact opnemen met Christa Pieffers (christa.pieffers@oostnl.nl). Vragen waar zij jou bij kan helpen:  

 • wereldwijd zakenpartners vinden; 
 • advies over innovatie en de meerwaarde van jouw technologie; 
 • bemiddelen bij technologische samenwerking; 
 • informatie over Europese wet- en regelgeving, waaronder CE-markering; 
 • informatie over Europese programma's en fondsen en over de Europese Investeringsbank; 
 • advies over mkb-financiering; 
 • begeleiding als je wilt digitaliseren, verduurzamen of deelnemen aan Europese R&D-projecten.
   

  Ga naar de EEN website

''Ons netwerk bestaat uit 450 organisaties in meer dan 50 landen. Ik breng bedrijven in Oost-Nederland in contact met relevante samenwerkingspartners in Europa en daarbuiten. We werken nationaal én internationaal samen met Kamers van Koophandel, overheidsagentschappen, kenniscentra en instellingen voor bedrijfs- en innovatieontwikkeling." 
Christa Pieffers, senior trade advisor
 

Voor wie is het netwerk? 

EEN is er voor ondernemers. Daarnaast kunnen de volgende organisaties bij het netwerk terecht:

 • onderzoeksinstituten
 • universiteiten
 • technologiecentra
 • instellingen voor bedrijfs-en innovatieontwikkeling
   

Europese wet- en regelgeving 

EEN heeft expertise op het gebied van wet- en regelgeving, met name als het gaat om CE-markering en zakendoen in de Europese Unie. Ook zijn de adviseurs van EEN uw aanspreekpunt voor opmerkingen of klachten over EU-wetgeving, die succesvol opereren op de Europese markt in de weg staat. Zij kijken samen met jou naar de mogelijke impact van Europese regels voor uw bedrijf en geven klachten rechtstreeks door aan de Europese Commissie.

Partners EEN 

EEN wordt gefinancierd door de Europese Unie en het ministerie van Economische Zaken & Klimaat. EEN-partners in Nederland zijn de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO), de Hanzehogeschool, Business Development Friesland, New Energy Coalition, de Stichting Water Alliantie en 7 regionale ontwikkelingsmaatschappijen.   

Supply Chain Resilience Platform (SRP)

Het Enterprise Europe Network en de EU-clusters spelen een essentiële rol bij het verminderen van de kwetsbaarheden in internationale toeleveringsketens voor ondernemers. Om deze dringende problemen aan te pakken, heeft het netwerk een platform voor weerbaarheid van de toeleveringsketen opgericht.

Ga naar het platform

Meer informatie 

Christa Pieffers

christa.pieffers@oostnl.nl
+31 6 18 73 78 04

01. EEN_logo_RGB_HORIZ_positive (1).jpg