logo

EUVECA

De zorg- en welzijnssector kent vele uitdagingen die vragen om structurele oplossingen. Om zorg- en welzijnsprofessionals goed voor te bereiden op de vaardigheden die nodig zijn in de toekomst is het project EUVECA (www.euveca.eu) gestart. EUVECA staat voor EUropean platform for Vocational Excellence in Health CAre. Doel is de zorg- en welzijnssector toekomstbestendig te houden door het scholen van huidige en toekomstige professionals in digitale en communicatieve vaardigheden, inter- en multidisciplinair samenwerken en innoveren, de zogenoemde 21e-eeuws vaardigheden.

20220718_EHMA_LogoColorsBaseLine_0.png
 

Voor het project worden in 7 EU-regio’s zogenaamde hubs opgericht die samen de handen ineen slaan en nadenken over en werken aan scholing om de zorguitdagingen van de toekomst aan te gaan. Saxion, Universiteit Twente, ZGT en Oost NL participeren in dit EU-gesubsidieerde scholingsplatform. Er zijn ook hubs in Denemarken, Italië, Slovenië, Spanje, Noorwegen en Duitsland.

De kennis en ervaring met trainings- en scholingsactiviteiten voor zorg- en welzijnsprofessionals wordt binnen het Europese EUVECA-platform gedeeld. Het project loopt tot juni 2026 en is een Erasmus+ Programma (ERASMUS).

Looptijd
2023-2026
 

Partners

Euveca.png
EUVECA funding statement (1)_0.png

Contact

Alexander Schippers
projectmanager Health
06 28 90 91 78
alexander.schippers@oostnl.nl