logo

Samen naar een vitaal en gezond Oost-Nederland

TOPFIT is een samenwerkingsverband van universiteiten, ziekenhuizen, hogescholen en beroepsopleidingen in Gelderland en Overijssel. Wij willen ziektes een stap voor zijn, zodat mensen langer gezond, fit en actief blijven. TOPFIT is het icoonproject voor Oost-Nederland. 

TOPFIT ThinkEast Netherlands

Iedereen Topfit
Gezond oud worden, wie wil dat nou niet?

Dat begint bij preventie: een fit en actief leven helpt ons langer gezond te blijven. Daar willen wij als TOPFIT bij helpen. Door onze krachten in Oost-Nederland te bundelen, zoeken we manieren die ons gezonder maken en houden.

Het is onze missie om gezondheid te bevorderen. Dat willen we bereiken door nieuwe kennis en activiteiten in Oost-Nederland bij elkaar te brengen. Door elkaar te inspireren en van elkaar te leren. Door succesverhalen te delen en op te schalen.

De TOPFIT partners zoeken daarom samenwerking met elkaar, met gemeenten, ondernemers en gelijkgestemde lokale en regionale netwerken.

Over TOPFIT
TOPFIT is een strategisch samenwerkingsverband op het gebied van preventie en gezondheidsbevordering in de regio Oost-Nederland. Wij willen kennis uitwisselen en samenbrengen over manieren die bijdragen het verbeteren van leefstijl en gezondheid, met als uiteindelijke doelen: inspiratie, opschaling en implementatie.

TOPFIT is juridisch geen afzonderlijke rechtspersoon, maar handelt namens de samenwerkende partners. De organisatiestructuur bestaat uit een kernteam, een stuurgroep en een uitvoerend bureau. De vaste partners vaardigen elk een vertegenwoordiger af voor het kernteam en voor de stuurgroep.

Partners zijn: Universiteit Twente, Saxion, HAN, Rijnstate, Medisch Spectrum Twente (MST), Ziekenhuis Groep Twente (ZGT), ROC van Twente en Landstede. 

Meer weten? Kijk op https://www.topfit.life/