logo
Hero image

Prevention & MedTech

Onze ambitie

Betaalbare gezondheidszorg door technologie voor de gezonde of revaliderende mens, met een verhoging van de levenskwaliteit

Preventie en medische technologie

Oost-Nederland heeft alles in huis om medische technologie te ontwikkelen zodat de zorg beter, sneller en minder personeelsintensief wordt. Er is een groot aantal innovatieve bedrijven in gezondheid, voedsel en technologie. En juist op het snijvlak van die drie liggen kansen en ideeën. 


Nieuwe methoden voor preventie, gezonde voeding en ontwikkeling en toepassing van medische technologie maken van Oost-Nederland een groeigebied voor onderzoek, innovatie en opleiding van een nieuwe generatie vakmensen. De geografische ligging zorgt in dit domein voor hechte zakelijke en wetenschappelijke banden met het aangrenzende Duitse gebied. 
Door de verbinding met het foodcluster ligt er in Oost-Nederland veel potentie om te investeren in preventie en leefstijl. Deze combinatie is uniek voor Nederland en Europa.


De Oost-Nederlandse innovatieagenda

In Oost-Nederland bundelen we onze krachten in impactvolle projecten. In de gezondheidszorg gaat het om de maatschappelijke impact en het welzijn van de patiënt, maar we willen nadrukkelijk ook de economische impact van investeringen aanjagen. Hoe zorgen we voor een aantrekkelijk vestigingsklimaat, snelle validatie en implementatie van innovaties en meer werkgelegenheid? De programma’s die we onder de thema’s noemen, sluiten aan bij onze speerpunten: verbeteren vestigingsklimaat, versterken innovatiekracht of (internationale) clustervorming
 

"Oost-Nederland heeft alles in huis om medische technologie te ontwikkelen zodat de zorg beter, sneller en minder personeelsintensief wordt."

"Oost-Nederland heeft alles in huis om medische technologie te ontwikkelen zodat de zorg beter, sneller en minder personeelsintensief wordt."